22 Aralık 2015 Salı

Rusça Öğrenmeye Nereden Başlanılmalı?

Rusça Öğrenmeye Nereden Başlanılmalı?
1- Rusça öğrenmek için ilk hedef Rusça alfabeyi öğrenin. Aslında hiç zor değildir, bunları bir kenara kaydedelim  ve karşılarına Türkçelerini yazınız. Yazarak tekrar yapmayı unutmayınız. 
2- Bir Rusça dilbilgisi kitabı bulunuz. Piyasaya bakın geniş çaplı ve sizi etkileyici bir kitab olsun, ilk üniteleri alfabe ile başlayıp yavaş ilerleyen cinsten olsun. Rusça ya da Türkçe dilbilgisi kitabı tercih ederseniz onlardan da piyasada mevcut. eKitap satış sitelerinden kaynakları bulabilirsiniz.
3- Bulduğunuz dilbilgisi kitabından yavaştan konuları, üniteleri eritmeye başlayın. Sürekli karşınıza yeni kelimeler çıkacak, o kelimeler ile farklı cümleler yazmaya  çalışın. Doğru veya yanlış uğraşın yeter.



4- Önemli olan öğrendiğiniz her yeni konuyu, kelimeyi, yapıyı kullanmayı öğrenmeniz. Rusça günlük konuşmada ortalama 2500-3000 civarı bir kelime kullanılır. Günde 10 kelime öğrenerek 12 ayda  bütün bu kelimeler öğrenilir ama kullanmayı öğrenmek daha uzun yıllar alır.
5- Belirli bir aşamaya geldikten sonra yapılacak en iyi şey bol bol çeviri ve konuşma pratiği yapmaktır. Çeviri yaptıkça, kelimeleri kullandıkça öğreneceksiniz.
6- Rusça öğrenmek için  sayfamızı veya Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz. Her gün yeni yeni kelimeler ve dilbigisi derslerimizi rahatlıkla ulaşabilirsiniz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder